Activiteiten

Bij Kinderopvang ’t Zonnetje bieden we themagerichte activiteiten aan waarbij alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen. De thema’s zijn vaak gebaseerd op de onderwerpen die nauw bij de beleefwereld van de kinderen aansluit, zoals familie, vakantie, de seizoenen en feesten.

Onze activiteiten zijn uitdagend en stimulerend maar nooit opdringend. Het kind is zelf degene die bepaalt op welke manier en met welk materiaal hij of zij met de activiteit mee wil doen. Een voorbeeld van een themagerichte activiteit is spelen met water en ijs: wat gebeurt er als je water bij vriesweer buiten zet en wat gebeurt er met ijs als je het binnen zet? Een ander voorbeeld is het volgen van het geboorteproces van een kuiken uit het ei.

Als we knutselen doen we dat vaak op basis van ‘Een andere kijk op knutselen’: dat is knutselen met kosteloos materiaal en ontdekken, bijvoorbeeld door de kinderen met scheerschuim te laten spelen. Ze ontdekken wat ze allemaal kunnen doen met de materialen en maken een werkje dat ze herkennen als ‘zelf gemaakt’.

Alle kinderen kunnen naast het gerichte activiteitenaanbod ook zelf kiezen waar en waarmee ze willen spelen. Het aanbod aan spelmateriaal is zeer divers en is erop gericht de fantasie te stimuleren en het kind zoveel mogelijk te laten beleven op een dag. Dat gebeurt binnen, maar natuurlijk ook buiten in onze tuin. De kinderen gaan elke dag meerdere malen naar buiten om op ontdekkingsreis te gaan.

In verwachting?

Lees dan snel verder

Onze locatie in beeld

Bekijk de presentatie

Papa's en mama's vertellen

Bekijk de reacties

Heb je nog vragen?

Wij beantwoorden ze graag

Neem contact op

Wat zeggen andere ouders

Tom en Anouk Kierkels

Ook wij zijn vandaag voor de laatste keer bij het zonnetje geweest. Onze dochter en zoon hebben een hele fijne tijd gehad, en wij dus ook. We hebben ze nooit met een vervelend gevoel achter gelaten. Er is een gezellige sfeer op de groep, kindjes van alle leeftijden spelen met elkaar en helpen elkaar. Ze kwamen moe maar gelukkig nog steeds gezellig thuis na een dag binnen en buiten spelen bij het zonnetje. De leidsters zorgen met alle liefde voor de kinderen, dat merk je aan alles.